De professió Enquadernadora


IMG_9168-1Sóc de la generació dels trenta i tants, gent jove i treballo al meu propi taller d’enquadernació. Em recolza la tradició familiar des de 1975, m’avala l’experiència i el títol d’Enquadernació cursat a l’escola d’Arts Aplicades Llotja.

El meu pare va ser qui va obrir el taller i el va fer créixer any rere any, passant moments bons i dolents com totes les llargues històries. Primer treballant sol o amb algun treballador temporal i després amb mi, colze a colze. Avui dia hem arribat fins aquí i ara sóc jo qui dóna continuïtat a la saga per fer ‘poesia’ amb els llibres. En aquests moments en què es qüestiona tant la perduració del paper, tema que ja tindrem temps de parlar més endevant, resistim perquè creiem en allò que fem.

En aquests temps en què tot és ràpid i efímer la nostra empresa d’enquadernació, restauració i manipulats, continua navegant amb el desig intens de transmetre aquells valors de preservar els llibres, la saviesa, el bon gust i el tacte dels fulls entre els dits. Tot això sense deixar d’estar connectats amb el món virtual, ja que creiem que la compatibilitat d’ambdós és necessària. Ens trobareu a tot arreu: tenim Web actualitzada, fem tuits i retuits a Twitter, pinegem a Pinterest, postegem a Facebook… i ara també estrenem el Bloc.

Treballem artesanalment, com abans, posant en cadascun dels projectes una ànima interior plena de sensibilitat, de creativitat i de qualitat. Ens fascinen els reptes, aquells moments en què et ve el client amb una demanda especial i el teu cervell s’esprem, on calcules mides a l’aire, on doblegues fulls tridimensionalment a l’espai, on encaixes cartrons mil·limetrats, on busques aquells materials en els arxivadors de la teva ment perquè s’adeqüin a allò que el client intueix, busca o vol, per acabar donant la millor de les solucions. Caixes, estoigs, llibres, carpetes, manipulats, restauracions, àlbums, errors d’impremta, treballs, tesis, maquetes, stampings… tot allò que penses, que vols crear, ho podem fer realitat perquè disfrutem fent-ho.

Aquest bloc és a partir d’ara una finestra oberta des del nostre taller perquè puguem parlar de llibres i de totes aquelles històries que els envolta i que donen sentit a aquesta meravellosa professió que tinc la sort de gaudir i de promoure perquè aquells qui no la coneguin s’hi sentin captivats.

Llarga vida als llibres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s