Pell de gallina per l’odi cap als llibres


fe12495d70

Navego per internet llegint coses interessants i de sobte em trobo un post que parla de llibres, i només per això ja començo a llegir-lo.

El títol és “Los libros arden mal”  i només llegir dues ratlles ja ensumo que el seu autor té un odi visceral cap als llibres, físicament parlant.

Vol abolir el conservadorisme de protegir els llibres deixant en decisió pròpia o de grup a decidir quins valen i quins no i ho fa des de la superioritat moral envers els llibres. Arriba a comparar els llibres que no valen res, segons ell, amb les cuques, donant per suposat que té dret a matar-les si entren a casa seva.

El delata l’atac a aquells que estan en contra dels formats digitals com si tothom pensés que ambdós són incompatibles. Com si tots dos no tinguessin avantatges i desavantatges.

Llegint línea rere línea denoto que l’autor ha perdut el sentit de gaudir d’un vi en una bona copa, de conduir un trajecte llarg amb un cotxe confortable o d’escoltar una cançó en un equip d’alta fidelitat, quan afirma que la seva lleialtat és exclusiva al text. Només al text?!

La gosadia d’afirmar que no té respecte ni pel llibre, ni per l’autor, ni per l’editorial em fa preguntar si sap com neixen els llibres, quin és el seu periple fins que s’imprimeix, s’enquadernen i arriben a les botigues. A cas surten del no res? Arribo a pensar que creu que els llibres digitals tampoc tenen autor, ni editorial.

S’impedeix a si mateix del gaudi dels sentits del tacte, de la vista, de l’olfacte envers els llibres, als quals ells anomena ‘mel·líflues odes’. Li deu resultar empallegós.

El seu estil és despectiu quant a l’Amor envers els llibres. Demana com a primer dret del lector, cremar els seus llibres i és llavors quan el primer pensament que em ve al cap és la Inquisició o d’altres episodis desagradables de la història. Uix quin mal! Mireu-vos la película Fahrenhait 451 i veureu perquè els cremen els llibres.

Quan diu que és millor el contenidor de paper per fer desaparèixer els llibres que cremar-los, ja que contamina, em pregunto si se n’ha adonat d’on ell endolla la seva tableta. Espero que no li marxi la llum de casa no sigui cas que deixi de llegir només per això.

Cap dels arguments que dóna em convenç per apartar, cremar o menysprear un llibre. Potser és que no llegeix, o no s’ha embriagat mai entrant en una Biblioteca o en una llibreria.

Impregneu-vos de cites sobre llibres i sobretot no deixeu de llegir mai, en format llibre o digital, cadascun en el seu moment o necessitat.

I vosaltres cremaríeu mai un llibre?

1385696_678246708861365_2004624397_n

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s