I exactament què és això d’enquadernar?


Enquadernem sí, llibres, sí. ‘I què més?’ És una pregunta que sovint em fan quan em pregunten què sóc. Quan responc ‘Enquadernadora’ em pregunten: ‘De què?’. Doncs ara us en faré cinc cèntims.
Treballem per a particulars que porten els seus llibres de fascicles col·leccionables, llibres d’aniversari per fer regals especials, llibres antics per restaurar, recull de mails per recordar…

IMG_1904IMG_1144-1IMG_3005

I també treballem per a empreses grans d’enquadernació que no poden fer llibres amb complexitats diferents com plànols doblegats, pestanyes, sobres… O de mides fora de l’estàndard perquè les màquines no els ho permeten. Enquadernem llibres de tirades curtes o llargues, és a dir, que en podem fer: un, deu, cinquanta o mil. Venen a nosaltres impressors, copisteries, estudis de disseny, despatxos, ajuntaments, editorials…

IMG_1364IMG_4201-10
Fem caixes a mida, personalitzades, amb nius interiors per posar-hi objectes com ampolles, segells, treballs… Fem estoigs senzills o altres amb doble safata, per resguardar els llibres o donar-lis un aspecte més elegant.

IMG_2465-4IMG_1613-1IMG_2140

Resolem errors d’impremta canviant fulls per altres o afegint-ne de nous sense necessitat de desfer tota l’enquadernació.

IMG_6982-1
També enquadernem llibres de comptabilitat o actes, reculls de plens…

Llibre de comptabilitat

Fem llibres objecte, aquells llibres que en si són més que un llibre, ja que el seu voltant els fa acabar tenint una dimensió d’objecte.

IMG_2275-1
Estampem els logos d’empresa amb stampings o daurem a mà els títols dels llibres i els autors.

IMG_0817
Donem a les tesis doctorals, les tesines, els projectes finals, els treballs d’estudiants… una bona presentació.

IMG_7096-1IMG_0729-2
Fem comandes especials com folrar una caixa de mocadors de paper per un padrí de boda o com foradar una pila de fulls per passar-hi un cable i fer l’aparador de Sony.

Captura de pantalla 2013-11-05 a la(s) 19.12.31IMG_1221-1
Fem maquetes per llibres que encara s’han de produir perquè els clients que fan la comanda puguin veure el resultat final d’una tirada llarga sense necessitat d’enquadernar-los tots abans.

IMG_6752-1

Enquadernem àlbums digitals de boda o personals perque no perdeu en un error tecnològic tots els records de la vostra vida.

IMG_8448-1
Restaurem o enquadernem llibres vells amb una cura extremada, amb pell o pergamí.

IMG_0949IMG_8922-1

I què més? Doncs com jo dic sempre a Relligats Olivé fem miracles, fem el que vulguis, el que desitgis. Ens agrada canviar impressions amb el client, preguntar i donar idees per aconseguir un resultat òptim. I el millor de tot és que ens ho passem d’allò més bé perquè gaudim de la nostra feina.

Si teniu alguna pregunta més sobre el què fem els enquadernadors poseu-vos en contacte amb nosaltres i ho resoldrem.

Teniu alguna cosa per enquadernar?

4 thoughts on “I exactament què és això d’enquadernar?

  1. És una feina molt bonica, i en els temps que corren on tot sembla que ha de caducar aviat i fer-se malbé per comprar un nou objecte, és un gust trobar un bloc d’una feina com aquesta. Molt bona feina!

  2. Retroenllaç: Privado: Els 10 llibres més restaurats. | Bloc de Relligats Olivé

  3. Retroenllaç: Els 10 llibres més restaurats. | Bloc de Relligats Olivé

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s