‘Acqua Alta’ la llibreria on els llibres suren.


Aquestes passades vacances de Setmana Santa he estat a Venècia amb la família i buscant informació sobre la ciutat vam descobrir una llibreria excepcional. Us explicaré:

A Venècia hi regnen els canals que donen personalitat a aquesta ciutat italiana que és una llacuna envoltada d’aigua del Mar Adriàtic. Lògicament quan les marees pugen, l’aigua creix i així és com la ciutat s’inunda cada dos per tres, és el fenomen de l’“acqua alta”. Això passa molt sovint entre els mesos de tardor i hivern, i pels venecians ja és part de la vida quotidiana protegir les seves cases amb planxes per no deixar passar l’aigua i col·locar passarel·les pels carrers per poder passar d’un lloc a l’altre i no mullar-se. Els venecians són avisats de l’arribada de l'”acqua alta” a través d’un sistema d’altaveus que ja s’utilitzava a la Segona Guerra Mundial.

Però anem a la gran descoberta: la llibreria. Una entrada d’allò més normal ens deixa intrigats, ja que de moment no ens desvetlla res d’especial.

Llibreria Acqua Alta

I què té de diferent aquesta llibreria? Doncs el primer de tot el seu amo, en Luigi Frizzo.

Llibreter Acqua Alta

Un home que et rep a la seva botiga amb un somriure d’orella a orella, podríem dir-li un panxacontent que està envoltat, a part de llibres, de gats i de llaunes de menjar de gat sobre el taulell. Només entrar ja et diu: Andare a vedere le scale” és a dir “Passeu a veure les escales” i tu et preguntes… Quines escales? Doncs unes com aquestes: fileres i fileres d’enciclopèdies apilades en forma d’escales amb vistes al canal. Espectacular!

Escales de llibres

Però això no és tot, mentre et vas endinsant pels passadissos no pares de badar boca. A part d’estar ple de llibres per tot arreu, apilats i amuntegats d’una manera entre caòtica i endreçada entens perquè està relacionada el nom de la llibreria i el fenomen metereològic d’“acqua alta”.

El seu amo utilitza ‘objectes recipients’ per a salvaguardar els llibres de les inundacions quan la marea puja i entra a la botiga. Obriu bé els ulls:

Una barqueta carregada a base de bé amb novel.les i més novel.les, llibres rars, llibres vells que es fan bells per sí sols o potser perquè la logística els fa poesia.

Llibreria Acqua Alta

Una banyera, recipient perfecte per llibres escampats i amuntegats com monedes dins d’un cofre.

DSC_0104-12

Més banyeres… plenes de còmics i guies d’en Corto Maltés.

DSC_0094-1

I per ser fidel a la ciutat fins i tot hi trobem una gòndola!!!! Farcida de llibres nous i de segona mà.

DSC_0093-1

Amb els ulls oberts com a plats pots recórrer els passadissos que et porten a sales plenes de llibres i llibres amb edicions descatalogades que són exquisideses per col·leccionistes empedreïts, professors especialitzats, estudiants curiosos i amants dels llibres.

DSC_0103-11

Hi ha un parell de raconets amb tauleta i cadires on et pots asseure a fer petar la xerrada i admirar la llibreria tant per la valuosa col·lecció de llibres com per la seva decoració peculiar.

DSC_0109-16

I investigar la sala per on s’escola l’“acqua alta” que és a la part del darrere i com moltes cases venecianes dóna al canal, i és clar, si dóna al canal l’aiguat està assegurat.

Llibreria Acqua Alta

En Luigi Frizzo parla cinc idiomes i ha viatjat per tot el món, va començar amb altres llibreries per promoure els textos de Rudolf Steiner, el filòsof i educador austríac pel qual sent una gran passió. I a la fi, quan es pensava retirar, va decidir embarcar-se amb aquesta llibreria tan especial.

A part de llibres també trobareu postals, pòsters, còmics, gravats i condons Casanova que els turistes compren com a record. Explica orgullós que un dels llibres que no pot faltar a la seva biblioteca és ‘El príncep Piccinin, una versió de El Petit Príncepen dialecte venecià.

La trobareu exactament aquí.

Què us en sembla? No sé si és més espectacular la llibreria o el bon home que la porta o sigui que no deixeu de visitar-la perquè de ben segur que és una de les llibreries més sorprenents del món.

En coneixeu alguna altra?

3 thoughts on “‘Acqua Alta’ la llibreria on els llibres suren.

  1. Us felicito per el post, una crònica preciosa i una llibreria espectacular! Gracies per els vostres posts sempre tant interessants

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s