Treballs de Recerca (TR)


Abans que tot que sapigueu que no hem abandonat el nostre estimat bloc, però sapigueu també que la feina ens ha desbordat i això és bon senyal. No sempre tenim temps per seure davant l’ordinador i explicar-vos coses de la nostra feina però quan tenim un respir… som-hi!

El juny és el període clau pels estudiants, ja que s’hi juguen la nota de final de curs i a més de fer un bon treball, la presentació és imprescindible!

L’estudiant s’hi juga molt i la manera de presentar-ho ajuda molt. Ja no només compte per la presència en sí, sinó que també s’hi juga demostrar la manera de fer, la responsabilitat en el treball, la imaginació de crear quelcom diferent, la manera de saltar els obstacles tècnics que sorgeixen pel camí, el desenvolupament personal…

IMG_0394-1 IMG_0364-1

Els nervis delaten als estudiants que tot sovint venen atabalats. N’hi ha que tenen les idees clares del que volen i n’hi ha d’altres que van perduts. Uns trien projectes especials i d’altres es conformen en una enquadernació senzilla, sigui per falta de temps o per gust personal.

Ens arriben els alumnes quasi sempre recomanats per mestres d’universitats o escoles de disseny o d’arts en general i això ens satisfà d’allò més per què demostra que confien en el nostre treball i creuen que és útil pels seus estudiants. Vénen de l’Escola d’Art Llotja de Disseny Gràfic:

Estudiant de la Llotja IMG_0310-1

la UB de Belles Arts,

IMG_0304-1

l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya  o els Salesians de Sarrià, l’Escola Elisava, com tants i tants d’altres…

IMG_0329-1 IMG_0330-1

IMG_0336-1 IMG_0339-1

El que més ens agrada de tot és com els nostres clients arriben al taller o es posen en contacte amb nosaltres via mail, per telèfon o través de les xarxes socials per preguntar-nos com han de fer les feines, preguntant si necessiten algun tipus de recomanació especial per a dur a terme la seva tasca així com la manera d’imprimir, com han de maquetar, els tipus d’enquadernació que els podem oferir, els materials… i això és el que més ens fa gaudir a nosaltres perquè des del primer moment ja es crea un vincle de confiança. Veiem com tots tenen ganes de fer-ho bé i s’esforcen i aprenen durant el procés, posant imaginació en fer les portades, en triar un tipus d’enquadernació més comuna o especial en funció de la imaginació, i aprenen sobre l’edició, la impressió i la maquetació.

IMG_0392-1 IMG_0377-1

Hi ha treballs com aquesta revista dissenyada per un estudiant de Llotja de disseny Gràfic:

IMG_0333-1 IMG_0335-1

 

El seu treball de final de curs fins i tot ha servit per començar un projecte nou amb un gust excel.lent com heu pogut comprobar, una revista que mostra al món la feina de dissenyadors i artistes emergents de Barcelona. Són els emprenedors de Kult Barcelona.

També ens fan arribar feines a través d’aquelles petites empreses de copisteries o impressors que es trenquen les banyes per a dur a terme la impressió de la manera més satisfactòria possible, de vegades fins i tot fent malabars amb els arxius dels estudiants i les tintes de les màquines. Treballar amb aquests professionals ens reconforta per què tenim una relació de tu a tu. Són persones que treballen amb els mateixos materials que nosaltres: quadernets, fulls, díptics, guardes, forros… som col.legues i es creen relacions laborals molt satisfactòries. La Bona Trama, Impressionart, Consdecor… són professionals que sempre estan a punt per facilitar les coses i treballar colze a colze. No ens cansem de recomanar-los, cadascú d’ells per un tipus de treball en concret depenen de si hi ha fotografies en color o en blanc i negre, si és text o altres característiques a contemplar.

IMG_0315-1 IMG_0323-1

I el millor de tot és que tots els estudiants, exclusivament tots, marxen amb el seu treball sota el braç i un somriure d’orella a orella, satisfets i orgullosos. Com no, els desitgem sort en l’entrega i la nota final, contents d’haver col.laborat en donar forma i bellesa a un contingut creat per cadascú d’ells perquè tots hem sigut estudiants i sabem realment quin és aquest moment del qual us he parlat.

Us recordeu del vostre TR, treball de final de curs o projecte?

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s